Sunday, October 16, 2016


KILAWIN NGA BABOY NGAN ATAY

Mga Panakot:                                   Ingredients:
1 ka kilo san baboy                        1 kilo of pork
1 ka kilo nga atay san baboy      1 kilo of pork liver
2 ka tasa san suka                           2 cups of vinegar
1 ka kutsarita nga asin                  1 teaspoon of salt
1 ka kutsarita nga rinudos          1 teaspoon of crushed pepper
     nga pamyenta
1 ka kutsarita nga betsin              1 teaspoon of MSG
¼ tasa san mantika                        ¼ cup of cooking oil
1 nga bumbay, tinadtad               1 pc. onion, chopped
1 ka tipak san lasuna, pinitpit    1 chunk of minced garlic
Prinito nga lasuna                           Fried garlic

Proseso san Pagluto:
1. Tiroson an baboy ngan atay san pahalaba. (1 ½ pulgada).
2. Ibutang sa dako nga uhataw. Butangan suka, asin, pamyenta ngan betsin. Ibabad san 30
    minutos.
3. Paturuan an baboy ngan atay ngan ipiliw la anay an gin-babaran.
4. Magpapaso mantika sa karaha. Igisa an bumbay ngan lasona.
5. Ibuhos an baboy ngan atay hasta maluto. Idugang an gin-babaran san karne.
6. Takpan ngan pakaladkaran sa sulod san 15-25 minutos o hasta maluto.
7. Haunon kun luto na ngan budboran san prinito nga lasona an bawbaw san ginluto.
8. Igserbi mentras mapaso pa.




No comments:

Post a Comment