ALMONDIGAS
Mga Panakot:
½ kilo san giniling nga baboy
3 puno san sibolyino
1 nga bonay san pato
3 ka kutsara san harina
3 ka supot san manipis nga miswa
1 nga bombay
2 ka tipak san lasuna
2 ka baso sabaw san hinarasan san tinuon
Patis, asin, rinudos nga pamyinta
Proseso san Pagluto:
1. Tiroson sa pino an sibolyino, ngan
ihalo sa giniling nga baboy.
2. Timplahan san asin ngan
rinudos nga pamyinta.
3. Ihalo ang binati nga bonay ngan harina.
4. Imasa ngan igporma palidong, bola-bola
nga porma.
5. Iprito sa kasadangan nga
kalayo, papulaha guti-ay ngan ipiliw.
6. Pag-gisa sa sadang nga mantika
an pinitpit nga bawang ngan Bombay nga tiniros pan-gisa
7. Timplahan san sadang nga patis,
ngan pakaladkaran.
8. Ibuhos an sabaw san hinarasan,
hulta kumaladkad utro.
9. Igtak-tak an an pinirito nga
bola-bola.
10. Igbutang an pinita-pita ngan
inutod ngan miswa sa nakaladkad nga sabaw.
11. Tilawan an ginluto ngan kun
matab-ang, dugngi asin depende san panrasa.
12. Diri gud anokon kay matutunaw
an miswa ngan maglalapot na an sabaw.
13. Igserbi.
No comments:
Post a Comment