Saturday, October 15, 2016


ALMONDIGAS

Mga Panakot:
½ kilo san giniling nga baboy
3 puno san sibolyino
1 nga bonay san pato
3 ka kutsara san harina
3 ka supot  san manipis nga miswa
1 nga bombay
2 ka tipak san lasuna
2 ka baso sabaw san hinarasan san tinuon 
Patis, asin, rinudos nga pamyinta


Proseso san Pagluto:
1. Tiroson sa pino an sibolyino, ngan ihalo sa giniling nga baboy.
2. Timplahan san asin ngan rinudos nga pamyinta.
3. Ihalo ang binati  nga bonay ngan harina.
4. Imasa ngan igporma palidong, bola-bola nga porma.
5. Iprito sa kasadangan nga kalayo, papulaha guti-ay ngan ipiliw.
6. Pag-gisa sa sadang nga mantika an pinitpit nga bawang ngan Bombay nga tiniros pan-gisa
7. Timplahan san sadang nga patis, ngan pakaladkaran.
8. Ibuhos an sabaw san hinarasan, hulta kumaladkad utro.
9. Igtak-tak an an pinirito nga bola-bola.
10. Igbutang an pinita-pita ngan inutod ngan miswa sa nakaladkad nga sabaw.
11. Tilawan an ginluto ngan kun matab-ang, dugngi asin depende san panrasa.
12. Diri gud anokon kay matutunaw an miswa ngan maglalapot na an sabaw.
13. Igserbi.




No comments:

Post a Comment