Sunday, October 16, 2016


CRISPY PATA

Mga Panakot:                                                   Ingredients:
1 nga pata san baboy                                     1 whole paw of pork
1 ka botelya san 7-up o sprite                     1 bottle of 7-up or sprite
1 ½ tasa san tubig                                           1 ½ cup of water
1 kutsara nga asin                                           1 tablespoon salt
½ kutsaritang pampaalsa nga harina        ½ teaspoon baking soda
1 kutsaritang betsin                                        1 teaspoon of Ajinomoto
2 kutsarang patis                                             2 tablespoon of Soy Sauce
2 kutsarang arina                                            2 tablespoon of flour
Mantika                                                               Cooking Oil

Proseso san Pagluto:
1. Hugasan san maupay an pata san baboy ngan ibutang sa usa nga kaldero nga puno san
    tubig. Takpan san maupay.
2. Pakaladkari hasta maghubas an tubig, dugning san ½ ka tasa nga tubig, 7-up ngan asin.
3. Pakalakkari utro15 minutos. Dugngan san baking soda. An baking soda an magpapayumo
    san panit san pata. Ipadayon an paglaga.
4. Ayawan liwat tubig kun mahubsan na. Mas maupay kun diri masyado magyumo an pata.
5. Haunon ngan paturui san iya sabaw sa sulod san 1 ka adlaw.  O ibutang sa refrigerator mag-
    aga para magmara an panit san pata.
6. Kinabuwasan i-andam pag-prito, pero antis ig-prito, pahiran san patis ngan wisikan san
    harina an pata.
7. Igprito nga lunod san mantika hasta mamula an pata.
8. Samtang ginpriprito wisikan san tubig an mantika ngan pata, pagparagutok san panit.
9. Patayon an kalayo ngan hinay-hinay nga buhusan san ¼ tasa nga tubig an luto nga pata. San
    sini nga paagi mas magigin maragutok an panit san pata.
10. Igserbi nga may upod nga sawsawan. (Mang Tomas)


No comments:

Post a Comment