CRISPY PATA
Mga Panakot: Ingredients:
1 nga pata san baboy 1 whole paw of pork
1 ka botelya san 7-up o sprite 1 bottle of 7-up or sprite
1 ½ tasa san tubig 1 ½ cup of water
1 ka botelya san 7-up o sprite 1 bottle of 7-up or sprite
1 ½ tasa san tubig 1 ½ cup of water
1 kutsara nga asin 1
tablespoon salt
½ kutsaritang pampaalsa nga harina ½ teaspoon baking soda
1 kutsaritang betsin 1 teaspoon of Ajinomoto
2 kutsarang patis 2 tablespoon of Soy Sauce
2 kutsarang arina 2 tablespoon of flour
Mantika Cooking Oil
½ kutsaritang pampaalsa nga harina ½ teaspoon baking soda
1 kutsaritang betsin 1 teaspoon of Ajinomoto
2 kutsarang patis 2 tablespoon of Soy Sauce
2 kutsarang arina 2 tablespoon of flour
Mantika Cooking Oil
Proseso san Pagluto:
1. Hugasan san maupay an pata san
baboy ngan ibutang sa usa nga kaldero nga puno san
tubig. Takpan san maupay.
2. Pakaladkari hasta maghubas an
tubig, dugning san ½ ka tasa nga tubig, 7-up ngan asin.
3. Pakalakkari utro15 minutos. Dugngan
san baking soda. An baking soda an magpapayumo
san panit san pata. Ipadayon
an paglaga.
4. Ayawan liwat tubig kun
mahubsan na. Mas maupay kun diri masyado magyumo an pata.
5. Haunon ngan paturui san iya
sabaw sa sulod san 1 ka adlaw. O ibutang
sa refrigerator mag-
aga para magmara an panit san pata.
6. Kinabuwasan i-andam pag-prito,
pero antis ig-prito, pahiran san patis ngan wisikan san
harina an pata.
7. Igprito nga lunod san mantika
hasta mamula an pata.
8. Samtang ginpriprito wisikan
san tubig an mantika ngan pata, pagparagutok san panit.
9. Patayon an kalayo ngan
hinay-hinay nga buhusan san ¼ tasa nga tubig an luto nga pata. San
sini nga
paagi mas magigin maragutok an panit san pata.
10. Igserbi nga may upod nga
sawsawan. (Mang Tomas)
No comments:
Post a Comment