Sunday, October 16, 2016


BISTEK NGA KARNE (BEEF STEAK)

Mga Panakot:                                                   Ingredients:
½ ka kutsara san asin                                    ½ spoon of salt
2 ka putos san rinudos nga pamyinta          2 sachet of crushed black pepper
1 ka kilo san karne san baka o lomo            1 kilo beef (tenderloin)
¼ ka baso san Toyo                                        ¼ cup of soya beans
1 ka kutsara san asukar                                 1 spoon of sugar
7 ka bug-os nga duga san lemonsito            7 pcs. of lime juice
5 ka tipak san lasona nga rinodos                5 chunks of crushed garlic
2 ka bug-os nga bumbay,                               2 onions, round sliced
    tiniros bug-os nga lidong
Mantika nga panprito                                     Cooking Oil
1 ka kutsara san suka                                     1 spoon vinegar
½ ka baso san tubig                                        ½ cup of water

Proseso san Pagluto:
1. Tiroson an karne san baka san manipis nga pahalapad nga 1 ka pulgada an katiros.
2. Timplahan san asin, toyo, suka, asukar, duga san lemonsito, 4 nga tipak lasona, (ilain an 1
    para sa paggisa), 1 nga Bombay (ilain liwat an usa anay). Takpi ngan ipiliw, ibabad san usa ka
    oras.
3. Pagkatapos pagbabad, tanggalon an karne ngan paturoan san maupay. Ayaw pag-ilabog an
    ginbabaran, ipiliw anay.
4. Ibutang an karaha sa may kalayo nga kalan, ngan hulton pagpaso.
5. Pag mapaso na, ibutang an mantika ngan hulton naman pagpaso an mantika.
6. Iprito na an karne san baka, diri gud ig-tringka, kasadangan la.
7. Tapos maprito ngatanan, igla-in sa usa nga plato. Pag-andam bag-o nga hugas nga karaha.
8. Ig-gisa an nahibiling nga lasona ngan sibuyas.
9. Igbuhos ngatanan an sabaw nga ginbabaran san karne, tapos idungan liwat pagbutang an
    prinito nga baka, pakaladkaron.
10. Pagkaladkad, tilawan an timplada. Kun naruyag nga sabawan, ayawan tubig pero maayaw
      ka liwat asin o tuyo kay tingali magtab-ang na, depende san imo panrasa.
11. Haonon ngan igserbi.




No comments:

Post a Comment