BISTEK NGA KARNE (BEEF STEAK)
Mga Panakot: Ingredients:
½ ka kutsara san asin ½ spoon of salt
2 ka putos san rinudos nga
pamyinta 2 sachet of crushed black pepper
1 ka kilo san karne san baka o lomo 1 kilo beef (tenderloin)
¼ ka baso san Toyo ¼ cup of soya beans
1 ka kutsara san asukar 1 spoon of sugar
7 ka bug-os nga duga san
lemonsito 7 pcs. of lime juice
5 ka tipak san lasona nga rinodos 5 chunks of crushed garlic
2 ka bug-os nga bumbay, 2 onions, round sliced
tiniros bug-os nga lidong
Mantika nga panprito Cooking Oil
1 ka kutsara san suka 1 spoon vinegar
½ ka baso san tubig ½ cup of water
Proseso san Pagluto:
1. Tiroson an karne san baka san
manipis nga pahalapad nga 1 ka pulgada an katiros.
2. Timplahan san asin, toyo, suka,
asukar, duga san lemonsito, 4 nga tipak lasona, (ilain an 1
para sa paggisa), 1
nga Bombay (ilain liwat an usa anay). Takpi
ngan ipiliw, ibabad san usa ka
oras.
3. Pagkatapos pagbabad, tanggalon
an karne ngan paturoan san maupay. Ayaw pag-ilabog an
ginbabaran, ipiliw anay.
4. Ibutang an karaha sa may
kalayo nga kalan, ngan hulton pagpaso.
5. Pag mapaso na, ibutang an
mantika ngan hulton naman pagpaso an mantika.
6. Iprito na an karne san baka,
diri gud ig-tringka, kasadangan la.
7. Tapos maprito ngatanan,
igla-in sa usa nga plato. Pag-andam bag-o nga hugas nga karaha.
8. Ig-gisa an nahibiling nga
lasona ngan sibuyas.
9. Igbuhos ngatanan an sabaw nga
ginbabaran san karne, tapos idungan liwat pagbutang an
prinito nga baka, pakaladkaron.
10. Pagkaladkad, tilawan an
timplada. Kun naruyag nga sabawan, ayawan tubig pero maayaw
ka liwat asin o
tuyo kay
tingali magtab-ang na, depende san imo panrasa.
11. Haonon ngan igserbi.
No comments:
Post a Comment