AFRITADA
Mga Panakot:
1 ka kilo san manok, tiniros san
sadang nga kadagko
½ san kilo nga kasim san baboy,
gintiros pakuwadrado (2 ka pulgada)
½ san kilo san hinog nga kamatis
4 ka bug-os san patatas, pa kuwadrado nga katiros
2 ka bug-os nga bombay
1 ka tipak san lasuna
2 ka bug-os san pula nga katsumba, pahalaba an katiros
2 ka bug-os san berde nga katsumba, pahalaba an katiros
2 ka dahon san laurel
3 ka kutsara san suka
1 ka kutsara san asin
2 ka putos san rinudos nga paminta
Proseso san Pagluto:
1. Iprito ang kasim ngan karne
san manok hasta mamula nga tama-tama la. Ipiliw la anay.
2. Ig-gisa an lasona, bombay ngankamatis.
Ruduson san maupay an kamatis.
3. Ibutang an kasim, laurel ngan
suka. Pakaladkaran hasta magyumo an kasim.
4. Igdugang an manok ngan patatas.
5. I-urhi an katsumba nga pula ngan
berde.
6. Timplahan san asin ngan pamyenta
depende san panrasa.
Pamahid sa Panit:
- Hugasan ngan dikdikon an dahon ngan
sanga ngan ipahid an pinakaduga sini sa apektadong nga parte san panit.
Para sa sakit san ulo.
- Hugasan an dahon, idangdang sa
kalayo o baga ngan ilatag sa agtang.
No comments:
Post a Comment