Saturday, October 15, 2016


AFRITADA

Mga Panakot:
1 ka kilo san manok, tiniros san sadang nga kadagko
½ san kilo nga kasim san baboy, gintiros pakuwadrado                  (2 ka pulgada)
½ san kilo san hinog nga kamatis
4 ka bug-os san patatas, pa kuwadrado nga katiros

2 ka bug-os nga bombay
1 ka tipak san lasuna
2 ka bug-os san pula nga katsumba, pahalaba an katiros
2 ka bug-os san berde nga katsumba, pahalaba an katiros
2 ka dahon san laurel
3 ka kutsara san suka
1 ka kutsara san asin

2 ka putos san rinudos nga paminta

Proseso san Pagluto:
1. Iprito ang kasim ngan karne san manok hasta mamula nga tama-tama la. Ipiliw la anay.
2. Ig-gisa an lasona, bombay ngankamatis. Ruduson san maupay an kamatis.
3. Ibutang an kasim, laurel ngan suka. Pakaladkaran hasta magyumo an kasim.
4. Igdugang an manok ngan patatas.
5. I-urhi an katsumba nga pula ngan berde.
6. Timplahan san asin ngan pamyenta depende san panrasa.

 Pamahid sa Panit:
- Hugasan ngan dikdikon an dahon ngan sanga ngan ipahid an pinakaduga sini sa apektadong nga parte san panit.
Para sa sakit san ulo.
- Hugasan an dahon, idangdang sa kalayo o baga ngan ilatag sa agtang.
  

No comments:

Post a Comment