Sunday, October 16, 2016


KALDERETA DE RABO

Mga Panakot:                                                         Ingredients:
1 ka kilo san karne san kanding,                     1 kilo of goat meat, sliced in
    tiniros tig-1 ½ pulgada pakuwadrado        ½ square
3 ka kutsarita san busag nga suka                  3 teaspoons of white vinegar
1 ¼ kutsarita san asin                                         1 ¼ teaspoon of salt     
4 ka kutsaritang nga mantika san oliba      4 teaspoon of olive oil
3 ka bug-os nga katsumba                                 3 pcs. of red chili
5 ka tipak san rinudos nga lasona                   5 chunks of ground garlic
1 nga sibuyas, tiniros                                            1 pc. of onion, sliced
1 ka kutsara san bug-os nga pamyenta        1 spoon of whole pepper
1 ka pulgada nga cinnamon stick                    1 inch of cinnamon stick
2 ka pidaso san dahon san laurel                     2 pcs. of laurel leaves
4 ka kutsarita nga tomato paste                      4 teaspoons of tomato paste
2 ka sadang kadako nga patatas,                     2 standard size of potatos,
    pinarutan ngan tiniros tig-1 ½ pulgada       peeled and sliced 1 ½ inch
8 ka bug-os nga dahon san oliba                       8 pcs. of olive leaves
6 kutsara nga Garbanzos                                    6 tbs. Garbanzos
Pamyenta                                                                   Pepper

Proseso san  Pagluto:
1. Ibabad sa sulod san 30-40 minutos an karne sa suka, asin ngan pamyenta.
2. Haonon ngan ipiliw an ginbabaran.
3. Magpapaso mantika sa dako nga karaha. Iluto an katsumba. Haonon ngan ipiliw.
4. Gamiton an mantikang nga ginprituhan ngan lutuin sini an karne.
5. Sa usa nga karaha, igisa an lasona, bombay, pamyenta, cinnamon, ngan laurel.
6. Ibutang an karne, katsumba, tomato paste ngan an pinagbabaran san karne.
7. Ibuhos an 2 ka tasa nga tubig ngan pakaladkaran hasta magyumo an karne sa sadang nga
    kalayo sa sulod san 45-60 minutos o hasta magyumo an karne.
8. I-urhi paghalo an dahon san oliba.
9. Ig-serbi


No comments:

Post a Comment