Sunday, October 16, 2016


KARE-KARE  NGA PATA SAN BAKA

Mga Panakot:                                          Ingredients:
1 nga pata san baka                             1 whole leg of cow’s beef
3 nga puso san saging nga saba      3 pcs. banana bud or blossom
1 nga tarong                                            1 pc. eggplant
½ ka kutsara san gutiay nga             ½ spoon of small paprika
     atsuwete o paminton
1 ka kutsara nga mantika                   1 spoon of cooking oil
1 ka kutsara san rudos nga mani    1 spoon of crushed peanuts
3 ka tipak san lasona                            3 chunks of garlic

Proseso san Pagluto:
1. Ilaga an pata san baka sa lima ka baso nga tubig, ngan kun mayumo na tanggalan sa bukog
    an karne ngan tiroson san pakuwadrado nga pahalaba. (Diri ilabog an sabaw nga ginlaga-an,
    ipiliw anay.)
2. Maggisa lasona sa mantika ngan isunod an ngatanan nga panakot, labot san mani, pabay-an
    sa kalayo san mga lima ka minuto.
3. Pagkatapos san lima ka minuto, ibuhos an sabaw nga ginlaga-an san pata.
4. Isalakot an rinusaka isusunod ang rinudos nga mani para lumapot an sabaw.
5. Igserbi. Pwede padisan san hipon kun medyo matab-ang, depende sa panrasa.




No comments:

Post a Comment