Sunday, October 16, 2016


CHORIZO DE BILBAO

Mga Panakot:                                                        Ingredients:

½ san kilo san giniling nga baboy                     ½ kg. of ground pork
½ san kilo san giniling nga baka                        ½ kg. of ground beef
¼ san kilo nga tambok san baboy, tinadtad     ¼ kg. pork fat, chopped
¼ kutsarita nga pulbos san salitre                     ¼ teaspoon prague powder 
2 ka kutsara san pino nga asin                            2 tablespoon of iodized salt
2 ka kutsara san brown nga asukar                    2 tablespoon of brown sugar
3 ka kutsarita san rinudos nga pamyenta         3 teaspoon of crushed pepper
4 tipak san bawang, tinadtad                               2 chunk of garlic, chopped
¼ tasa san pimento                                               ¼ cup pimento
¾ tasa san mantika                                                ¾ cup cooking oil
3 ka pidaso nga dahon san laurel                       3 pcs. of laurel leaves
¼ tasa san suka                                                      ¼ cup of vinegar
3 ka metro san hilodobila                                    3 meters. of string


Proseso san Pagluto:
1. Hugasan san maupay an bituka san baboy, paturui san maupay tanggalan san tubig nga hinugasan.
2. Butangan dahon san laurel, 2 ka tipak san tinadtad nga lasona ngan suka, ihurom sa sulod san 10 minutos.
3. Ibulad an pinahuroman nga bituka san baboy. Diri gud iraging sa adlaw.
4. Igisa an nabilin nga lasona, tapos isunod an giniling nga baka, giniling nga baboy ngan tambok san baboy.
5. Ihalo an nahibilin nga panakot ngan ukayon san maupay.
6. Isulod an ngatanan nga panakot (gamit an kutsarita) sa solud san binulad nga bituka. Kinahanglan 3 ka pulgada an
    kahalaba san usa nga chorizo. Ayaw pag-utda, higti ngan ipadayon an sunod nga chorizo, depende san kahalaba-on
    san bituka.
7. Katapos pagputos san tanan nga panakot, ibutang sa Tupperware ngan ibutang sa Ref sa sulod san 24 ka oras.
8. Kinabuwasan, magpakaladkad sa karaha san usa nga ka baso nga tubig, ibutang an chorizo ngan ilaga sa sadang nga
    kalayo.
9. Paghubas san tubig, tusukon an chorizo nga gumawas an iya mantika.
10. Hinayi an kalayo ayaw pagpritoha sa gumawas nga mantika, haonon na kun nakagawas na an mantika tikang sa
      chorizo.
11. Papiniton ngan ibalik sa Ref sa sulod san 24 oras.
12. Kinabuwasan pwede na igprito o isugba ngan igserbi.



No comments:

Post a Comment