CHORIZO DE
BILBAO
Mga Panakot: Ingredients:
½ san kilo san giniling nga baboy ½ kg.
of ground pork
½ san kilo san giniling nga baka ½ kg.
of ground beef
¼ san kilo nga tambok san baboy, tinadtad ¼ kg. pork fat, chopped
¼ kutsarita nga pulbos san salitre ¼
teaspoon prague powder
2 ka kutsara san pino nga asin 2
tablespoon of iodized salt
2 ka kutsara san brown nga asukar 2
tablespoon of brown sugar
3 ka kutsarita san rinudos nga pamyenta 3
teaspoon of crushed pepper
4 tipak san bawang, tinadtad 2
chunk of garlic, chopped
¼ tasa san pimento ¼ cup
pimento
¾ tasa san mantika ¾ cup
cooking oil
3 ka pidaso nga dahon san laurel 3 pcs.
of laurel leaves
¼ tasa san suka ¼ cup
of vinegar
3 ka metro san hilodobila 3 meters.
of string
Proseso san
Pagluto:
1. Hugasan san maupay an bituka san baboy, paturui san maupay tanggalan san
tubig nga hinugasan.
2. Butangan dahon san laurel, 2 ka tipak san tinadtad nga lasona
ngan suka, ihurom sa sulod san 10 minutos.
3. Ibulad an pinahuroman nga bituka san baboy. Diri gud iraging sa
adlaw.
4. Igisa an nabilin nga lasona, tapos isunod an giniling nga baka,
giniling nga baboy ngan tambok san baboy.
5. Ihalo an nahibilin nga panakot ngan ukayon san maupay.
6. Isulod an ngatanan nga panakot (gamit an kutsarita) sa solud
san binulad nga bituka. Kinahanglan 3 ka pulgada an
kahalaba san usa nga chorizo. Ayaw pag-utda, higti
ngan ipadayon an sunod nga chorizo, depende san kahalaba-on
san bituka.
7. Katapos pagputos san tanan nga panakot, ibutang sa Tupperware
ngan ibutang sa Ref sa sulod san 24 ka oras.
8. Kinabuwasan, magpakaladkad sa karaha san usa nga ka baso nga
tubig, ibutang an chorizo ngan ilaga sa sadang nga
kalayo.
9. Paghubas san tubig, tusukon an chorizo nga gumawas an iya
mantika.
10. Hinayi an kalayo ayaw pagpritoha sa gumawas nga mantika,
haonon na kun nakagawas na an mantika tikang sa
chorizo.
11. Papiniton ngan ibalik sa Ref sa sulod san 24 oras.
12. Kinabuwasan pwede na igprito o isugba ngan igserbi.
No comments:
Post a Comment