DINUGUAN
Mga Panakot: Ingredients:
2 ka kutsara nga mantika 2 tablespoon of cooking oil
3 ka tipak san pinitpit ng lasona 3 chunk of crushed garlic
1 nga bombay, tiniros 1 sliced onion
¼ nga tasa san luya ¼ cup of ginger
1 ½ kilo ng baboy, 1 ½ kilo of pork, diced cubes
3 ka tipak san pinitpit ng lasona 3 chunk of crushed garlic
1 nga bombay, tiniros 1 sliced onion
¼ nga tasa san luya ¼ cup of ginger
1 ½ kilo ng baboy, 1 ½ kilo of pork, diced cubes
(hiniwa ng pakuwadrado)
1 ka bug-os nga kasingkasing san 1 heart of pig, steamed and sliced
1 ka bug-os nga kasingkasing san 1 heart of pig, steamed and sliced
baboy. Linaga ngan tiniros.
½ ka kilo nga tripe san baka, ½ Kg. beef tripe, cooked and sliced
½ ka kilo nga tripe san baka, ½ Kg. beef tripe, cooked and sliced
ginluto nga tiniros
¼ kilo nga atay san baboy, ¼ kg. of pig liver , diced cubes
¼ kilo nga atay san baboy, ¼ kg. of pig liver , diced cubes
tiniros nga pakuwadrado
2 ka tasa nga sabaw ginlagaan san baboy 2 cups of pork soup
1 ½ tasang dugo ng baboy 1 ½ cup of pig’s blood
4 pidaso san halaba nga berde nga sili 4 pcs. of long green chili
½ tasa san maisog nga suka ½ cup of strong vinegar
2 ka tasa nga sabaw ginlagaan san baboy 2 cups of pork soup
1 ½ tasang dugo ng baboy 1 ½ cup of pig’s blood
4 pidaso san halaba nga berde nga sili 4 pcs. of long green chili
½ tasa san maisog nga suka ½ cup of strong vinegar
Proseso
san Pagluto:
1. Igisa san dako nga karaha an lasona,
bombay ngan luya sa mantika.
2. Igsuonod an baboy, kasingkasing
ngan tripe. Pakaladkaran san maupay hasta maluto.
3. Kun luto na an karne, ibutang an
suka, sabaw nga ginlagaan san baboy. I-urhi ang sili.
4. Ibuhos an dugo san baboy ngan
ukayon san maupay. Pakaladkaran.
5. Tilawan kun maupay na an timpla.
6. Igserbi nga may upod nga puto.
No comments:
Post a Comment