ESTOPADO NGA DILA SAN BAKA
Mga Panakot: Ingredients:
1 ka bug-os nga dila san Baka 1 pc. Beef tongue
3 ka pidaso nga bumbay 3 pcs. onion
5 ka bug-os nga kamatis 3 pcs. tomato
1 lata ng tomato sauce (125mg.) 1 can of tomato sauce (125mg.)
2 ka kutasara san rudos nga pamyenta 2 teaspoon of crushed pepper
1 nga dahon san Laurel 1 leaf of laurel
Toyo, Asin, Asukar Soy sauce, Salt and brown sugar
3 ka pidaso nga bumbay 3 pcs. onion
5 ka bug-os nga kamatis 3 pcs. tomato
1 lata ng tomato sauce (125mg.) 1 can of tomato sauce (125mg.)
2 ka kutasara san rudos nga pamyenta 2 teaspoon of crushed pepper
1 nga dahon san Laurel 1 leaf of laurel
Toyo, Asin, Asukar Soy sauce, Salt and brown sugar
1 ½ san tasa nga tubig 1 ½ cup of
water
2 ka bug-os san prinito nga
patatas 2 pcs. fried potatoes
(lidong an katiros) (round sliced)
Proseso san Pagluto:
1. Lapwahan an dila san baka ngan
karuson an bawbaw nga mabusag nga panit.
2. Ibutang sa kaldero an kamatis ngan
bumbay (tiniros nga pino), pamyenta , toyo, dahon san
laurel, tomato sauce, ½
puswelong tubig ngan urhi nga ibutang an dila san baka ngan
pakaladkari.
3. Pag-abat nga tihubas na,
idugang an 1 pa ka tasa san tubig. Takpan utro.
4. Burobaliktaron an dila para
magyumo an tanan nga parte, ngan ukayon
an sarsa para diri
dumikit sa kalderon. 5. Kun mahubasan na liwat sabaw nga
diri pa mayumo an karne, ayawi
liwat tubig. Ayawi nala tuyo o asin para diri magtab-ang, depende san panrasa an
kadamoon
san asin.
6. Tiros-tiroson an dila kun luto
na ngan ihukad sa bandehado ngan butangan sa bawbaw
pinirito nga patatas.
No comments:
Post a Comment