Sunday, October 16, 2016


BAKA NGA MAY CARROTS

Mga Panakot:                                                                 Ingredients:
1 ka kilo nga baka (kwudrahon an tiros)                    1 kilo of beef (cubes)
2 ka kutsara nga mantika                                              2 tspn. of cooking oil
4 nga tasa san nakaladkad nga tubig                           4 cups of boiling water
1 ka kutsara san duga san lemonsito                           1 tablespoon Calamansi Juice
1 ka kutsarita nga Worcestershire sauce                    1 tsp. Worcestershire sauce
1 ka tipak san lasona                                                     1 chunk garlic
1 nga bombay, tiniros                                                    1 onion (sliced)
1 ka kutsara san asin                                                     1 tablespoon salt
1 ka kutsarita nga asukar                                              1 tspn. sugar
½ san kutsarita nga pamyenta                                     ½ tspn. pepper
½ ka kutsarita san paprika                                          ½ tspn. paprika
6 na karots, tiniros                                                         6 pcs. carrots (sliced)
½ san kilo nga gudti nga bumbay, parutan                 ½ kilo of small onions (peeled)
2 ka dahon san laurel                                                    2 pcs. laurel leaves

Proseso san Pagluto:
1. Pritohon sa mantika an tiniros nga baka hasta magpula.
2. Ibuhos an pinakaladkad nga tubig, duga san lemonsito, Worcestershire sauce, lasona, bumbay ngan dahon san laurel.  Takpan ngan lutuon sa sulod san 1 ½ oras.
3. Ukay-ukayon para diri dumikit sa karaha an karne ngan iba nga panakot.
4. Tanggalon an lasona ngan dahon san laurel.
5. Isalakot an karots ngan gudti nga bumbay. Takpan. Lutuin sa sulod san 30 minuto pa liwat.
6. Tilawan ngan kun kuntento na san rasa, haonon na kun mayumo na an karne ngan kun malampuyot na an sarsa.
7. Igserbi.



No comments:

Post a Comment