Sunday, October 16, 2016


HAMON

Mga Panakot:                                   Ingredients:
Oregano                                              Oregano
Suka                                                      Vinegar
Bug-os nga pamyenta                  Pepper (not crushed)    
Toyo                                                     Soya bean sauce
Lasona                                                 Garlic
Asukar nga pula                               Brown Sugar
Dahon san Laurel                            Laurel leaves
Clavo de Comer                               Clavo de Comer
Pulbo san Cinnamon                     Cinnamon powder

Proseso san Pagluto:
1. Hugasan an hamon san maupay. Pakaladkaran sa dako nga kaldero. Diri anay anokon.
2. Butangan san tubig ngan ihalo an mga panakot labot san “clavo de comer”.
3. Pabay-i nga nakalunod sa tubig an hamon para mapadali an pagpayumo. Pakaladkaran.    
4. Mahihibaroan nga luto na an hamon kun nalulukba na an panit san karne.
5. Haunon an hamon ngan ibutang sa halapad nga bandehado. Tusok-tusokon san tinidor an
    unod san hamon antis budburan san asukar nga pula ngan pasoon san tiyapad nga luwag
    nga pinaso sa kalayo (Pinabaga), igplantsa sa panit san hamon nga may budbod nga asukar
    para pumula.
6. Katapos, itusok sa hamon an mga “clavo de comer” (baga an mga raysang ini).
7. Pwede na tiros-tiroson an hamon, panipis nga pahalapad.   
8. Pwede liwat ig-prito sa mantika an tiniros nga hamon antis igserbi. 



No comments:

Post a Comment