HAMON
Mga Panakot: Ingredients:
Oregano Oregano
Suka Vinegar
Bug-os nga pamyenta Pepper (not crushed)
Toyo Soya bean sauce
Lasona Garlic
Asukar nga pula Brown Sugar
Dahon san Laurel Laurel leaves
Clavo de Comer Clavo de Comer
Pulbo san Cinnamon Cinnamon powder
Suka Vinegar
Bug-os nga pamyenta Pepper (not crushed)
Toyo Soya bean sauce
Lasona Garlic
Asukar nga pula Brown Sugar
Dahon san Laurel Laurel leaves
Clavo de Comer Clavo de Comer
Pulbo san Cinnamon Cinnamon powder
Proseso san
Pagluto:
1.
Hugasan an hamon san maupay. Pakaladkaran sa dako nga kaldero. Diri anay anokon.
2.
Butangan san tubig ngan ihalo an mga panakot labot san “clavo de comer”.
3.
Pabay-i nga nakalunod sa tubig an hamon para mapadali an pagpayumo. Pakaladkaran.
4.
Mahihibaroan nga luto na an hamon kun nalulukba na an panit san karne.
5.
Haunon an hamon ngan ibutang sa halapad nga bandehado. Tusok-tusokon san
tinidor an
unod san hamon antis budburan san asukar nga pula ngan pasoon
san tiyapad nga luwag
nga pinaso sa kalayo (Pinabaga), igplantsa sa panit san hamon nga may budbod nga asukar
para pumula.
6.
Katapos, itusok sa hamon an mga “clavo de comer” (baga an mga raysang ini).
7.
Pwede na tiros-tiroson an hamon, panipis nga pahalapad.
8.
Pwede liwat ig-prito sa mantika an tiniros nga hamon antis igserbi.
No comments:
Post a Comment