Sunday, October 16, 2016


BEEF STEW

Mga Panakot:                                                           Ingredients
1 ka kilo san baka, tiniros sa tig-1 ½ pulgada     1 kilo of beef, 1 ½ inch sliced
4 ka bug-os nga pahalaba nga bacon                   4 pcs. length of Bacon
4 ka tipak san pinitpit nga lasuna                         4 chunks of crushed garlic
1 nga kasadangan nga bumbay, tinadtad             1 chopped onion
2 nga katsumba nga pula ngan berde,                  2 pcs. of red and green chili
     pahalaba an katiros                                                  long sliced
4-5 patatas  nga inupat an katiros sa kada           4-5 potatoes chopped in 4 parts
     tagsa ngan prinito nga sadang                                stir fried
1 ka tasa san gisantes                                             1 cup of green peas
1 nga gutiay nga lata san tomato paste                 1 small can of tomato paste
      o 2 ka lata san tomato sauce                                  or 2 cans of tomato sauce
2 ka kutsara nga asin                                              2 spoons of salt
2 ka kutsara nga biskotso                                       2 spoons of bread crumbs
1 ka kutsarita san betsin                                         1 teaspoon of MSG
2 nga carrots, tiniros nga pakuwadrado               2 carrots, square chopped
1 nga dahon san laurel                                           1 leaf of laurel
1 nga ½ ka tasa san tubig                                       1 ½ cup of water

Proseso san Pagluto:
1. Prituhon an bacon sa karaha sa maluya nga kalayo hasta gumawas an mantika ngan magin
    maragutok. Ipiliw anay.
2. Ibutang an lasuna ngan karne san baka. Prituha an karne san baka hasta mamula. Idugang
    an sibuyas ngan tomato paste. Haluon ngan pakaladkari abot sa 5 ka minuto.
3. Ibuhos an tubig, laurel, ngan timplahan san asin ngan betsin. Pakaladkaran hasta magyumo
    an karne.
4. Kun medyo magmara na, dugngi utro san sadang nga tubig.
5. Tilawi. Ngan kun tama na an timplada, ibuhos an gisantes, katsumba ngan at berde nga sili,
    carrots, ngan  pinirito nga patatas. Lutuon abot san 10 minutos.
6. Isalakot an biskotso para lumapot an sabaw.
7. Dekorasyonan san bacon an bawbaw san ginluto kun ihahadang na.

No comments:

Post a Comment